29 Μαρτίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ…Ο ΓΟΡΓΟΠΟΔΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Γιάννης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Για κάποιους γοργοπόδαρος, για άλλους ο πρίγκιπας της Κρήτης και της ιδιαίτερης πατρίδας του όπου ζει, εργάζεται και προπονείται, την Σητεία! Και όχι άδικα! Σταθερός εδώ και χρόνια δρομέας υψηλών επιδόσεων και Elite κατηγορίας, μεσαίων αποστάσεων και Μαραθωνίου Δρόμου! Πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όσων τον γνωρίζουν! Με ήθος και ταπεινοφροσύνη! Αθόρυβος!  Θορυβούν όμως, οι επιδόσεις του. Ενδεικτικά τα προσωπικά του ρεκόρ καθώς και διάφοροι αγώνες που έχει λάβει μέρος, είναι:

 Τα 5χλμ σε χρόνο 14.50΄΄, Δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόπλων δυνάμεων 10χλμ στη Βουδαπέστη το 2019 με χρόνο 30.40΄΄, Ημιμαραθώνιος σε 1.08΄, Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών με χρόνο 2.30΄ (ο πιο γρήγορος χρόνος από κρητικό αθλητή), Μαραθώνιος στο Ρόττερνταμ φέτος, με χρόνο 2.26΄.44΄΄.

Επίσης το 2017 πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Δεκάδες άλλες διακρίσεις, πάντα σταθερός στο βάθρο, σε διάφορους αγώνες Πανελληνίως που δεν μπορούν να απαριθμηθούν εδώ, όπως για παράδειγμα πρωταγωνίστηκε στον προχθεσινό υποδειγματικό σε διοργάνωση Ημιμαραθώνιο της Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι. Όμως, το ήθος του Γιάννη Ζερβάκη, δεν σταματά μόνο στον Στίβο! Συνεχίζει και έξω από αυτόν!

Έχοντας περιβαλλοντική συνείδηση, σε κάποια από τις προπονήσεις του στη Σητεία, εντόπισε μέσα σε θάμνους ένα τραυματισμένο γεράκι! Αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ορνιθολογικής εταιρίας, οι οποίοι το περισυνέλλεξαν δίνοντάς του την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και το γεράκι σώθηκε. Τέλος, όπως ο ίδιος συχνά τονίζει, καθοριστικό ρόλο και θετική επιρροή ώστε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και το τρέξιμο, ήταν ο διαχρονικός Σητειακός αθλητής και υπερμαραθωνοδρόμος, Μιχάλης Ελληνικάκης, που είναι πλέον στενός του φίλος και κουμπάρος.

Ο Γιάννης Ζερβάκης εκτός από την Σητεία και γενικότερα την Κρήτη, εκπροσωπεί τον αθλητικό σύλλογο ΄΄Τρίτων Χαλκίδας΄΄ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος, σε επίπεδο τοπικών αγώνων της Κρήτης. Χορηγός και υποστηρικτής των προσπαθειών του Γιάννη είναι η εταιρία αθλητικών ειδών SAUCONY.    

Θερμά συγχαρητήρια σε ότι έχει πετύχει, και του ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι για πολλά ακόμα χρόνια, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ καθώς και ως ένα υγιές πρότυπο, προς τους νεότερους.   

About Author

Μοιραστείτε το: