25 Σεπτεμβρίου 2022

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Προκρίσεις ως πρώτοι Ντούσκος, Παπακωνσταντίνου

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που άρχισε σήμερα, Κυριακή (18/9), στο Ρατσίστε της Τσεχίας, με δύο άνετες προκρίσεις.

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του σκιφ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, τερμάτισε πρώτος στην προκριματική σειρά του, με χρόνο 06:55.30.

Από τη σειρά του Γιαννιώτη σκιφίστα προκρίθηκαν επίσης απευθείας, ως 2ος ο Καναδός Τρέβορ Τζόουνς (06:58.41) και ως 3ος ο Ιρλανδός Μπράιαν Κολς (06:59.99).

Πρώτος πέρασε τη γραμμή του φίνις ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στην προκριματική σειρά του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε σε 06:54.00 και πήρε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Σιντ Αλίν Μπουντίνα από την Αλγερία ήταν 2ος (07:08.54), την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νορβηγός Όσκαρ Σόενταλ (07:14.07) και την 4η ο Μοχάμεντ Αλ Καφάτζι από το Ιράκ (07:16.36).

Και αυτοί οι τρεις εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του σκιφ ελαφρών βαρών από την 3η προκριματική σειρά, καθώς στα προημιτελικά προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε προκριματικής σειράς.

Δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ ελαφρών βαρών θα έχει η Ζωή Φίτσιου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Η Ελληνίδα κωπηλάτρια τερμάτισε στην 4η θέση της προκριματικής σειράς της με χρόνο 07:46.31 κι ενώ την απευθείας πρόκριση εξασφάλιζε μόνο η πρώτη. Από τη σειρά της Φίτσιου, την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση εξασφάλισε η Νεοζηλανδή Τζάκι Κίντλ με χρόνο 07:34.14.
onsports.gr

Μοιραστείτε το:
error: Το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας προστατεύεται!