7 Οκτωβρίου 2022

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Ντούσκος: Άνετη πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ένα μήνα μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου ο Στέφανος Ντούσκος άρχισε την προσπάθεια για μια ακόμα μεγάλη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ράζιτσε της Τσεχίας.

Ο Στέφανος Ντούσκος άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που άρχισε στο Ράζιτσε της Τσεχίας.

Ο 25χρονος ολυμπιονίκης μετείχε στην 3η προκριματική σειρά του σκιφ, πήρε με άνεση την πρώτη θέση, καλύπτοντας τα 2.000μ. σε 6:55.30 και μαζί την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Ντούσκος πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και τώρα στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στο Ράζιτσε θέλει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, απέναντι στους αντιπάλους που μονομάχησε στις 14 Αυγούστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ άρχισε την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου του με 6:46.31 στην 1η σειρά και ζητά μια ρεβάνς για την αποτυχία του στο Μόναχο (4ος), ο νικητής στο Μόναχο, Μέλβιν Τβέλαρ από την Ολλανδία, νίκησε στη 2η σειρά με 6:56.15, ο Βούλγαρος, Κρίστιαν Βασίλεφ (3ος στο Μόναχο), επικράτησε στην 5η σειρά με 6:58.54, ενώ ο Βρετανός Τόμας Γκρέιαμ σημείωσε 6:49.93 στην 4η σειρά.

Από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου αγωνίζεται στον προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών (3η σειρά, 11:54), για να ακολουθήσει η Ζωή Φίτσιου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών (12:29).
gazzetta.gr

Μοιραστείτε το:
error: Το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας προστατεύεται!