1 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Νέες επιτυχίες από την Μυρτώ Πρωιμάκη

 Μια ακόμα τεράστια επιτυχία πρόσθεσε η Μυρτώ Πρωιμάκη του Ομίλου Αντισφαίρισης Σούδας καθώς στο TENNIS EUROPE U14 που διεξήχθη στο Ηράκλειο κατέκτησε την 2η θέση στα μονά και την 1η στα διπλά με συμπαίκτρια την Ελένη Χατζηαβραάμ. 

Η αθλήτρια του Αντώνη Παπαγιαννάκη (Νο 2 στο ταμπλώ) ξεκίνησε τους αγώνες της στην φάση των «32» όπου και αντιμετώπισε την Βενετία Λέκα την οποία και απέκλεισε με 2-0 σετ (6-3,6-1). Στον επόμενο γύρο συνάντησε την Ολλανδέζα Sophie RAY (Σόφι Ρέι)  την οποία και απέκλεισε με 2-0 σετ (6-3,6-3) για να προκριθεί στα ημιτελικά. 

Επόμενη αντίπαλος η  Roni Baranes από το Ισραήλ η οποία έβαλε δύσκολα στο πρώτο σετ στην Μυρτώ η οποία όμως με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο «έγραψε» ένα ακόμα 2-0 (7-6(6), 6-1) για να προκριθεί στο τελικό με αντίπαλο την Lavinia Maria Nitzsche (Λαβίνια Μαρία Νίτσε).

Η Γερμανίδα κατάφερε να επικρατήσει με μεγάλη δυσκολία στο πρώτο σετ με 7-6(6) και να πάρει και το δεύτερο με 6-1. 

Στα διπλά η Μυρτώ Πρωιμάκη με συμπαίκτρια την Ελένη Χατζηαβραάμ στην φάση των «16» αντιμετώπισαν τις Παρασκευοπούλου-Δημητριάδη παίρνοντας το εισιτήριο για την 8άδα με σκορ 2-1 (6-2, 2-6, 10-8). 

Στη συνέχεια αντιμετώπισαν το δίδυμο από την Δανία Victoria Flintholm Andreasen και Sofia Mortensen με τις Ελληνίδες να παίρνουν τη νίκη με 2-0 σετ (7-5,6-1). 

Επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά από το Ισραήλ οι Evelin Bortsova – Shachar Schwartz. Μεγάλη μάχη με το Ελληνικό δίδυμο να παίρνει το πρώτο σετ με 6-3 και να χάνει το δεύτερο με 6-2 και τελικά με σκορ 10-7 στο τρίτο σετ να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό. 

Αντίπαλος στον τελικό η Roni Baranes από το Ισραήλ και η Luana Giselle Kappeler από την Ελβετία. Πρωιμάκη και Χατζηαβραάμ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πανηγύρισαν τη νίκη που τους χάρισε και την πρώτη θέση με σκορ 2-0 (6-1,6-4) 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ευρωπαϊκό τουρνουά πήραν μέρος 9 χώρες. 

About Author

Μοιραστείτε το: