1 Δεκεμβρίου 2023

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Λ. Αυγενάκης: Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός παρόντων των Δημάρχων που εκκινεί, τερματίζει και διέρχεται ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας παρουσίασε το μεγάλο γεγονός – Η Θεσσαλία «πρωταγωνίστρια» των διαδρομών

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλίας, με συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης παρουσίασε αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις φανέλες των ποδηλατών που θα προηγούνται στις κατατάξεις, τις διαδρομές και τις ομάδες, ενώ ο Διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου ανέπτυξε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις πόλεις της Θεσσαλίας με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των απλών πολιτών με το ποδήλατο αλλά και τη οδηγικής ασφάλειας.

Η Θεσσαλία έχει τη μερίδα του λέοντος στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου, καθώς τρεις μεγάλοι Δήμοι της φιλοξενούν εκκινήσεις και τερματισμούς και επιπλέον το γκρουπ των υψηλού επιπέδου ποδηλατών διέρχεται από αρκετούς ακόμη.

Συγκεκριμένα, στις 29/4, στις 30/4 και στην 1η Μαΐου, το 3ο, το 4ο και 5ο ετάπ έχουν «άρωμα» Θεσσαλίας, καθώς τρεις πόλεις, η Καρδίτσα, η Λάρισα και η Καλαμπάκα φιλοξενούν τις ομάδες που φέτος θα αγωνιστούν στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Στις 29/4, το 3ο ετάπ δηλαδή, η εκκίνηση θα δοθεί στους Δελφούς και ο τερματισμός θα γίνει στην πόλη της Καρδίτσας.

Το 4ο ετάπ ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με εκκίνηση από την Καρδίτσα και τερματισμό στη Λάρισα.

Και την τελευταία μέρα του «βασιλικού» ετάπ, την Πρωτομαγιά, η εκκίνηση θα γίνει στον Δήμο Μετεώρων (Καλαμπάκα), το γκρουπ των αθλητών θα κάνει ένα εντυπωσιακό σιρκουϊ στα Μετέωρα και θα καταλήξει στη Λίμνη των Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε τη σημασία που έχει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας για την οικονομία των τοπικών κοινοτήτων καθώς αναδεικνύει τις ομορφιές τους διεθνώς προσελκύοντας τουρίστες, αλλά παράλληλα δημιουργεί μία νέα νοοτροπία στους πολίτες με οικολογικό αποτύπωμα, βασισμένη στη βιώσιμη κινητικότητα που ολοένα και περισσότερο γίνεται πλέον επιτακτική.

O Υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε τα παρακάτω: 

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσαμε την αναβίωση μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου. 

Σήμερα, καθώς μετράμε μόλις ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξή του, βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρισα, όπου θα τερματίσει το 40 ΕΤΑΠ φιλοξενήσει το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας στις 30 Απριλίου.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος αναβιώνει φέτος αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της UCI (Γιου Σι Άι), κατηγορίας 2,1 Europe Tour (Γιούροπ Τουρ), με πέντε συναρπαστικές διαδρομές από την Κρήτη ως τα Ιωάννινα.

Ξεκίνημά μας το πανέμορφο Ηράκλειο με την παρουσίαση των 21 Επαγγελματικών και Εθνικών ομάδων και των 147 αθλητών τους στο Κούλε στις 26 Απριλίου.

Μεγάλο φινάλε, στη Λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα την 1η Μαϊου.

Ενδιάμεσα, οκτώ άλλες πόλεις εκκίνησης και τερματισμού και δεκάδες ακόμα περιοχές, που θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα.

Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.

Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.

Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Θυμίζω ότι το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανήλθε στα 35 εκ. €. Και εξ αυτών τα 20 εκ. € «έπεσαν» στην τοπική και εθνική οικονομία, όπως καταγράφηκε από την έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της MotorSport Greece

About Author

Μοιραστείτε το: