22 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Κύριε Διαιτητή είσαι γελοίος

Συνέβη σε αγώνα oμαδικού αθλήματος. Ενας διαιτητής ζήτησε από τον αρχηγό ομάδας να υπογράψει, χωρίς να έχει κλείσει το φύλλο αγώνα. Δηλαδή χωρίς να έχει αναφέρει όλα όσα επιλέγει ο διαιτητής να γράψει στο φύλλο αγώνα.
Ο αρχηγός της ομάδας, είπε στον διαιτητή ότι θα υπογράψω αφού πρώτα θα ολοκληρώσεις όλα όσα κρίνεις ότι πρέπει να αναφέρεις στο φύλλο αγώνα.
Ο διαιτητής δεν δέχθηκε την σωστή άποψη του αθλητή – αρχηγού και έκλεισε το φύλλο αγώνα, χωρίς να τον καλέσει να υπογράψει όπως είχε υποχρέωση, αφού θα είχε αναφέρει αυτά που κρίνει σαν διαιτητής.
Εστειλε το φύλλο αγώνα στην ομοσπονδία και αναφέρει ότι ο αρχηγός της μιας ομάδας αρνήθηκε να υπογράψει. Oμως σε κανένα σημείο της αναφοράς του, δεν λέει ποια είναι η αλήθεια για το τι του είπε ο αθλητής.

Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου διαιτητή είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δείχνει ότι είναι γελοίος διαιτητής και καλά θα κάνει η ομοσπονδία να απαλλάξει την παρουσία του, από το άθλημα γιατί απλά δεν αναφέρει την αλήθεια, δεν είναι ειλικρινής, σκόπιμα παραποιεί την πραγματικότητα. Εκδηλώνει εμπάθεια χωρίς λόγο.
Δεν μπορεί τέτοιοι χαρακτήρες να είναι σε κρίσιμες θέσεις στον αθλητισμό.
Ο αθλητισμός είναι ιδέα. Είναι ήθος. Είναι ειλικρίνεια, σεβασμός προς όλους που μετέχουν στις εκδηλώσεις του, είτε με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ., είτε με την ιδιότητα του αθλητή, είτε με την ιδιότητα του φιλάθλου.
ΦΥΣΙΚΑ η προαναφερόμενη αρνητική συμπεριφορά είναι μεμονωμένη και δεν έχει να κάνει με το σύνολο των διαιτητών ανά την επικράτεια, που είναι ειλικρινείς, τηρούν τους κανονισμούς προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις χωρίς διακρίσεις, σέβονται το φίλαθλο κόσμο και όχι μόνο και αποτελούν κόσμημα για το λαοφιλές άθλημα.

About Author

Μοιραστείτε το: