16 Απριλίου 2024

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Η ομορφιά της Κρήτης σε ένα συναρπαστικό ετάπ

Οι ποδηλάτες ξεκινούν την προσπάθειά τους στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με εκκίνηση στο Ηράκλειο (Λίντο) κι αφού περάσουν από Ρέθυμνο με νότια κατεύθυνση φτάνουν προς τον τερματισμό στα Χανιά

Ένα απαιτητικό ετάπ που κινείται στις παρυφές των Λευκών Ορέων της Κρήτης είναι το πρώτο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Σε κάθε του χιλιόμετρο, αναδεικνύει τόσο την ποικιλομορφία όσο και την γεωμορφολογία της Κρήτης, προβάλλοντας το ξεχωριστό τοπίο που συνδυάζει ορεινούς όγκους και φαράγγια με ατέλειωτες ακτογραμμές.

Η Πανηγυρική Εκκίνηση του 1ου εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα δοθεί μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο (Λίντο), που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πόλης του Ηρακλείου.

Μια περιοχή ιδανική για την εκκίνηση καθώς βρίσκεται κοντά στους οδικούς άξονες, έχοντας πρόσβαση από κάθε πλευρά της πόλης.

Η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι νότια προς την πεδιάδα της Μεσσαράς, ποδηλατώντας σε ένα τοπίο όμορφο και γραφικό.

Διέρχονται ανάμεσα από γραφικά χωριά (Δάφνες, Κερασιά, Πρινιάς), προς την Αγία Βαρβάρα, όπου κατευθύνονται για τα δύστροπα σπριντ ανάβασης της διαδρομής.

Το πρώτο μπροστά από το θεματικό πάρκο Κρηταγενής Δίας και το δεύτερο μετά τον Φουρφουρά στις Κουρούτες Ρεθύμνης.

Οι ποδηλάτες σκαρφαλώνουν διαρκώς στον Πατσό που βρίσκεται πάνω από το ορεινό παραδοσιακό χωριό Σπήλι, στους πρόποδες του όρους Βορίζη, παραφυάδας του Ψηλορείτη!

Το πέρασμα του πελοτόν στον νομό Ρεθύμνης, θα λάβει χώρα μέσα σε ένα σαγηνευτικό τοπία με φαράγγια και άγρια ομορφιά του πανέμορφου νησιού της Κρήτης.

Στην κάθοδο για την πόλη του Ρεθύμνου, οι ταχύτητες που θα αναπτύξει το πελοτόν, προκειμένου να καλύψει τυχόν διαφορά του από προπορευόμενους αθλητές, αναμένονται αρκετά υψηλές!

Ο προσανατολισμός της διαδρομής αλλάζει! Μαζί της και το ανάγλυφο της περιοχής, που πλέον οδηγεί τους διεθνείς ποδηλάτες των ομάδων προς την παραλία του Ρεθύμνου με το Ενετικό Κάστρο Φορτέτσα.

Οι αθλητές πλέον διατρέχουν την παραλιακή έχοντας δεξιά τον κόλπο του Αλμυρού, ο οποίος κατά τις μεσημεριανές ώρες διέλευσης του αγώνα, θα δώσει ανάσα δροσιάς στους ποδηλάτες, προκειμένου να εντείνουν τις προσπάθειές τους, από το Ατσιπόπουλο προς την Γεωργιούπολη (σπριντ ευθείας), και από εκεί λίγο ψηλότερα στο Νιο Χωριό, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Από το χωριό Στύλο προς τη Μαλάξα, αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη, στο στενό οδόστρωμα που ενώνει τα δύο χωριά καθώς πλέον τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το πελοτόν από τον τερματισμό είναι… λίγα!

Από το Νεροκούρου, το οποίο κατοικείται από την Μινωική περίοδο, το πελοτόν κινείται με όλες του τις δυνάμεις και υψηλή ταχύτητα, προκειμένου να εισέλθει στην πόλη των Χανίων ολοκληρώνοντας την αγωνιστική δράση του 1ου ετάπ των 190,1km στην γραμμή τερματισμού που θα είναι έξω από τα Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ -ΧΑΝΙΑ 190,1km

Ηράκλειο, Γούρνες, Βούτες, Δάφνες, Κερασιά, Πρινιάς, Αγία Βαρβάρα, Πανασός, Μάκρες, Κρηταγενής Δίας Ιθεματικό πάρκο) (Βορίζια) (σπριντ ανάβασης), Λοχριά, Πλάτανος, Φουρφρουάς, Κουρούτες (σπριντ ανάβασης), Πατσός Χάρκια, Ρέθυμνο (σπριντ ευθείας) Ατσιπόπουλο, Γεράνι, Δραμιά, Γεωργιούπολη (σπριντ ευθείας), Νιο Χωριό, Στύλος, Μαλάξα (σπριντ αναβασης) , Νεροκούρου, Χανιά

About Author

Μοιραστείτε το: