3 Δεκεμβρίου 2022

mpaladoros.com

Αθλητικά και Κοινωνικοπολιτικά Νέα

Επέστρεψε στο Top 3 ο Τσιτσιπάς

Μετά και την καλή του πορεία στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 2 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Paris Masters, ανεβαίνοντας ξανά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από ένα χρόνο.

Αυτή είναι και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος μπορεί με μια καλή πορεία στο ATP Finals να τερματίσει τη χρονιά σε νέο career high, ενώ έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για το Year-end No.1, αλλά θα πρέπει να κατακτήσει το ATP Finals και να μη χάσει ούτε έναν αγώνα στη φάση των ομίλων.

Είχαμε αρκετές αλλαγές αυτή την εβδομάδα στο Top 10, με τον Felix Auger-Aliassime να σημειώνει νέο career high στο Νο.6 και τον 19χρονο Holger Rune να ανεβαίνει στο Νο.10 από το Νο.18, μετά και την τρομερή του εβδομάδα στο Παρίσι. Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ.

Για τη χώρα μας, ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα, στο Νο.448, ενώ ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 7 θέσεις στο Νο.866. Στο Top 1000 βρίσκεται και ο Μάρκος Καλοβελώνης και συγκεκριμένα στο Νο.980.

Στα διπλά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επίσης Νο.1 στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στο Νο.72 του κόσμου. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς τον ακολουθεί στο Νο.2, κερδίζοντας 5 θέσεις αυτή την εβδομάδα για να βρεθεί στο Νο.159, ενώ στο Νο.187 βρίσκεται ο Περβολαράκης. Κοντά στο Top 200 και συγκεκριμένα στο Νο.209, είναι ο Καλοβελώνης.

(https://tennisnews.gr)

Μοιραστείτε το: